Stefan van Eijk

Excelsior Maassluis verslaat Westlandia in oefenduel

Excelsior Maassluis heeft voor het eerst deze oefencampagne in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen gewonnen.

De tweededivisionist versloeg in drie keer 25 minuten streekgenoot Westlandia op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. Het werd 1-4.

Beide ploegen hadden zichtbaar last van de tropische omstandigheden op het Westlandse kunstgrasveld. In het eerste gedeelte van de wedstrijd werd dan ook niet gescoord.

Pas in het tweede bedrijf kwam het duel echt op gang. Marius van Mil was na ruim een half uur speeltijd als eerste trefzeker. De jeugdspeler kreeg van trainer Dogan Corneille de mogelijkheid zich te bewijzen en maakte daar dankbaar gebruik van. Van Mil scoorde ook de 0-3, vlak nadat Redouan Omar Ouali de score had verdubbeld.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd maakte Patrick Batist, op schitterende wijze, de aansluitingstreffer. Kaylan Muis bepaalde met een intikker de eindstand op 1-4.

Broos trefzeker voor FC 's-Gravenzande

Bij FC 's-Gravenzande luisterde Frank Broos zijn rentree op met een doelpunt. De aanvaller stond ruim een jaar langs de kant vanwege een kruisbandblessure en maakte vandaag zijn eerste minuten tegen RKAVV. 's-Gravenzande verloor overigens met 1-2.

Naaldwijk scoort erop los

VV Naaldwijk speelde in eigen huis de eerste oefenwedstrijd van het seizoen en werkte daarin direct aan het zelfvertrouwen. Tegen vierdeklasser scoorden de Naaldwijkers liefst zes keer.

Thomas van der Bogt was liefst drie keer trefzeker, verder scoorden ook Thomas Karsen, Roy Middelburg en Michiel van den Berg. Het werd 6-1.

Duijvestijn scoort twee keer bij Helmond Sport

Lance Duijvestijn speelt pas een week voor Helmond Sport, maar de Westlandse middenvelder lijkt zich al goed thuis te voelen bij de ploeg uit Brabant. Hij scoorde vandaag twee keer in het met 3-0 gewonnen oefenduel met Oss'20. Eerder deze week pikte hij ook al een doelpunt mee tegen EVV uit Echt.

Bij Go Ahead Eagles, dat twee keer oefende tegen FC Utrecht, gaf Maassluizer Bradly van Hoeven de assist voor de 0-1 van Sam Beukema. Dit bleek tevens de eindstand van het eerste duel.