Archief

Wisselende reisadviezen: verwarrend voor reizigers én reisbureaus

Het reisadvies voor populaire vakantiebestemmingen wisselt dagelijks en dat is verwarrend voor reizigers én reisbureaus in onze regio.

In een aantal landen laait het coronavirus op en geldt code oranje. Reizen naar die landen - denk aan Kroatië, Ierland en Zweden - wordt afgeraden. Terwijl andere landen voor dezelfde regio's code geel hanteren. Renate Lipman, eigenaresse van reisbureau TravelXL Vios in Wateringen, vindt dat er één lijn getrokken moet worden. "We hebben 100 procent omzetverlies maar 200 procent werk gekregen", legt Lipman uit. "Europese eenheid. Dat is waar we echt op wachten."

Lipman vult haar dagen met het doorlezen van reisadviezen. Bij een nieuwe uitbraak kan een situatie lokaal plotseling veranderen. Bijna dagelijks gaan regio's op slot vanwege een toegenomen verspreiding van het coronavirus.

Het Wateringse reisbureau tikt binnenkort de honderd jaar aan. "Dat is is iets wat we gaan halen en wat ik ook echt wil halen. Maar ook wij zijn afhankelijk van overheidssteun en dat is iets wat echt heel hard nodig is."

Categorieen:
Nieuws Wateringen