Archief
PR

Erepenning voor vertrekkend centrummanager Leo Leichtenberg

Vertrekkend centrummanager van de Maassluis binnenstad, Leo Leichtenberg, heeft vanmiddag een erepenning der gemeente ontvangen.

Leichtenberg krijgt de onderscheiding, omdat hij onder meer als centrummanager tientallen jaren heeft gezorgd voor een bruisende binnenstad. Hij kreeg de onderscheiding tijdens een bijeenkomst waarbij hij als centrummanager het stokje doorgaf aan zijn opvolger Lennart de Pee. Burgemeester Edo Haan sprak waardering uit voor de betrokkenheid van Leichtenberg.

Leichtenberg is zelf ook jaren ondernemer geweest in de Maassluise binnenstad. Zo had hij een bloemenzaak aan de Doctor Kuyperkade, die hij later overdeed aan zijn zoon. Ook was hij verantwoordelijk voor de introductie van het Maassluise schokkertje, een koekje in de vorm van een vissersboot, voor de verkoop bij Ervaar Maassluis Info .

De erepenning van de gemeente wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente Maassluis.

Leo vertelt bij Maarten in de Middag wat de hoogtepunten waren de afgelopen jaren

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis