Archief
Archief WOS

Archief WOS

Afvalinzameling Westland loopt nog steeds niet lekker

De gemeente Westland blijft kampen met (communicatie)problemen bij de nieuwe wijze van afvalinzameling.

Met name de verschillende werkwijzen tussen de binnen- en buitengebieden en technische tegenslag blijven voor verwarring zorgen, zo bleek ook deze woensdag weer in Honselersdijk.
De afvalkalender geldt op dit moment alleen voor de postcodes die bij het binnengebied horen en waar plastic, blik en drankpakken (pbd) nog niet apart wordt ingezameld.

Afgelopen maandag is de gemeente in het buitengebied gestart met het nieuwe inzamelschema voor afval. Dit heeft vooral te maken met het voortaan gescheiden inzamelen van pbd. Een woordvoerder meldt: "Door een technische storing lukt het tot nu toe niet om het nieuwe schema te verwerken in de afvalkalender op de website. Door middel van een tijdelijke oplossing (een aparte melding op de website) proberen we dit onder de aandacht te brengen."

Verder hebben alle huishoudens die het betreft een brief ontvangen met het nieuwe ophaalschema. "Hier bleek echter dat PostNL niet alle brieven (tijdig) heeft kunnen bezorgen. De huishoudens die nog geen brief hebben ontvangen, krijgen deze vandaag alsnog", aldus de woordvoerder.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland