Archief
Velo

Velo

Velo niet blij met tegenstanders uit Noord-Holland: 'Opgezadeld met extra buskosten'

Het bestuur van voetbalvereniging Velo is niet blij met de nieuwe competitie-indeling.

De Wateringers zijn, net als streekgenoot SV Honselersdijk, ingedeeld in de eerste klasse A en treffen daarin onder andere zes tegenstanders uit Noord-Holland en één uit de provincie Utrecht. Velo had dat graag anders gezien. "De clubs worden zo opgezadeld met met extra reistijd én vooral extra buskosten."

Velo en Honselersdijk zaten vorig seizoen nog in de eerste klasse B, met alleen maar clubs uit Zuid-Holland. De KNVB heeft dit seizoen echter een ander besluit genomen. "Kijkend naar de clubs in 1A en 1B zouden, op één club na, alle clubs uit West II (en uit Zuid-Holland) ingedeeld kunnen worden in 1B. Maar de KNVB houdt wel van mixen en houdt er daarnaast totaal geen rekening mee dat met deze nieuwe indeling veel meer kilometers gemaakt moeten worden waardoor clubs opgezadeld worden met extra reistijd én vooral extra buskosten", aldus het bestuur. "In deze coronatijd, waarin clubs het financieel toch al zwaar hebben, niet echt handig en bovendien ook niet echt duurzaam. Bovendien zullen de nieuwe clubs ook niet veel supporters meenemen wat ook weer nadelig is voor de kantineomzet van de thuisspelende club."

Volgens de club voldoet de KNVB nu niet aan haar eigen uitgangspunten, zoals het indelen volgens een optimale geografische indeling. "Jammer voor de clubs, zullen we maar zeggen, waarbij de KNVB totaal voorbijgaat aan haar eigen, belangrijkste, motto: De KNVB is er voor de clubs!"