Archief
Google Streetview

Google Streetview

Onderzoek naar kruispunt Maasdijk/Prinsenlaan

De gemeente Westland gaat onderzoeken op welke manier het kruispunt Maasdijk/Prinsenlaan in Maasdijk overzichtelijker kan worden.

Er gebeuren daar regelmatig ongelukken, omdat het verkeer op het onderpad er blijkbaar geen rekening mee houdt dat het van rechts komend verkeer vanaf de Prinsenlaan voorrang heeft.

Op het onderpad geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer, maar die snelheid wordt volgens omwonenden vaak overschreden. Op de afrit van de Maasdijk staan haaientanden die aangeven dat verkeer op het onderpad voorrang heeft. Maar omdat het onderpad tot de bebouwde kom behoort, moet verkeer richting de afrit wel voorrang verlenen aan verkeer op de Prinsenlaan.

Volgens de gemeente heeft eerder onderzoek uitgewezen dat er juist meer ongelukken gebeuren als het onderpad 'in voorrang' wordt gezet. En een verhoogd plateau op het kruispunt zal hoogstwaarschijnlijk te veel trillingen geven, aldus een reactie van de gemeente op Twitter na oproepen van omwonenden op dat medium om iets aan de situatie te doen.

Politieke partij LPF Westland heeft inmiddels ook vragen gesteld. De fractie suggereert via borden aan te geven dat verkeer van rechts uit de Prinsenlaan voorrang heeft. Ook vraagt de fractie op het wegdek van het onderpad ter hoogte van de Prinsenlaan aan te geven dat de maximale snelheid 30 km per uur is.