Archief
WOS

WOS

Aanleg hellingbaan bij Molenslag nog niet in zicht

Hoewel bijna een jaar geleden is besloten dat er een hellingbaan bij strandslag Molenslag in Monster komt, is daar vooralsnog geen zicht op.

Dat heeft wethouder Albert Abee, die over het kustdossier gaat, desgevraagd laten weten. Volgens hem is het erg lastig om de hellingbaan op korte termijn aan te leggen omdat de stikstofdiscussie een grote rol speelt. De omgeving van het strandslag is namelijk beschermd Natura 2000-gebied.

De wens voor een hellingbaan is er al jaren. In 2007 had de fractie van GemeenteBelang Westland al gevraagd of de aanleg van zo'n hellingbaan mogelijk was, zodat ook mindervalide Westlanders bij Molenslag naar het strand zouden kunnen. Ook toen speelde al het probleem rondom de compensatie van de natuur.

Intussen is er sinds een aantal jaar ook vanuit de nabije strandondernemers een wens voor een hellingbaan, zodat ze hun zaak gemakkelijker kunnen bevoorraden. Als de hellingbaan niet doorgaat, zal de bevoorrading via de Strandweg in Ter Heijde en het strand moeten gebeuren, stelt het college in het strandpaviljoensvoorstel dat binnenkort door de gemeenteraad wordt besproken.