Archief
Signbiblio

Signbiblio

Ook mobiele testlocatie in Naaldwijk

Westlanders met coronaklachten kunnen zich vanaf 8 juni laten testen in Naaldwijk

Tegenover het gemeentehuis aan de Laan van de Glazen Stad komt dan namelijk een mobiele testlocatie te staan. De locatie is elke werkdag in de ochtend in gebruik. Wie zich wil laten testen, moet wel eerst een afspraak maken via het landelijke nummer, dat maandag om 08.00 uur wordt bekendgemaakt.

De test-unit in Naaldwijk is vooral bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om met de auto naar Nootdorp te komen. Daar wordt maandag namelijk een nieuwe, grotere, testlocatie geopend in het Van der Valk-hotel. Deze is zeven dagen per week geopend. Per dag kunnen hier maximaal 900 mensen getest worden op het coronavirus; indien nodig kan dit aantal nog worden uitgebreid.

Maassluis en Hoek van Holland
Eerder werd bekend dat GGD Rotterdam-Rijnmond mobiele testlocaties gaat openen in Maassluis en Hoek van Holland. De nieuwe locaties zijn nodig, omdat iedereen met milde klachten zich vanaf 1 juni moet kunnen laten test. Dit is nodig om het virus verder onder controle te houden. Als iemand positief wordt getest, volgt ook nog een bron- en contactonderzoek.