Archief
Maria van der Valk

Maria van der Valk

Gymleraar en volleybalman Wim van Hattum overleden

Op 70-jarige leeftijd is plotseling overleden Wim van Hattum uit Monster. Hij was in zijn werkzame leven onder meer actief als docent lichamelijke opvoeding en als volleybalinspirator.

Aanvankelijk gaf Van Hattum gymles aan de Leao Oranje-Nassauschool in Monster. Daarna was hij in Naaldwijk verbonden aan ISW Westland Vakcollege (Hoge Woerd) en ISW Lage Woerd. Daar was hij niet alleen actief als gymleraar, maar ook als leraar maatschappijleer en als decaan. Verder was Van Hattum betrokken bij de ontwikkeling van Westland On Stage en was hij lid van het Oranjecomité in Monster.

Volleybal

Van Hattum was een sportman in hart en nieren en had vooral een grote passie voor volleybal. Op de website van Velo Volleybal staat: "Sommige leden binnen de vereniging vormen zo'n vertrouwd gezicht dat je niet beter weet dan dat dit altijd zo moet zijn. Wim van Hattum was zo'n lid. In het seizoen '81-'82 aangetrokken als trainer voor Dames 1 is Wim eigenlijk nooit meer uit beeld verdwenen."

Westlandse volleyballers van het allereerste uur maakten kennis met hem als fanatiek speler van Verburch en Mov'over. Hij was later ook actief op het gebied van 'Train de trainer'. "Als docent van de volleybalbond heeft hij velen de fijne kneepjes van het training geven bijgebracht", zo staat in het In Memoriam op de website van Velo Volleybal. "De Westlandse sportwereld verliest een sportman, Velo Volleybal verliest een van haar bouwstenen."

Leden van die vereniging vormden deze vrijdag in Monster een erehaag voor de aula waarin de uitvaartplechtigheid plaatsvond.