Archief
WOS

WOS

Al vier maanden gedoe met afvalkalender Westland

De inzameling van huishoudelijk afval in Westland loopt nog lang niet overal op rolletjes. Met name de digitale afvalkalender op de website van de gemeente zorgt voor veel ergernis. Zo ondervinden ook bewoners van het buitengebied van 's-Gravenzande. Want wanneer zet je nu welke bak aan de kant van de weg? "We zijn al maanden bezig", klinkt het.

René Lelieveld raakt er moedeloos van. Het raadslid van GemeenteBelang Westland woont in het buitengebied van 's-Gravenzande en krijgt al sinds januari foutieve informatie op de gemeentesite gepresenteerd. "Consequent komt de verkeerde bak naar voren", zegt Lelieveld.

De gemeente Westland benadrukt dat dit probleem niet gemeentebreed speelt. Vooral in de buitengebieden - waar ook al een proef loopt met het inzamelen van plastic afval - komt op de website verkeerde informatie naar voren. Er wordt gewerkt aan een oplossing, aldus een woordvoerder.

Volgens het raadslid is de oplossing simpel. "Haal het van de site af en zeg: 'wij krijgen het niet voor elkaar'. Zet in ieder geval niet de verkeerde informatie op de website."



Westland doet een beroep op inwoners om verkeerde informatie op de gemeentelijke website te blijven melden. Dat kan online op gemeentewestland.nl of door te bellen naar 14 0174. Het inzamelen van afval is volgens de gemeente bijna op het gewenste niveau.