Archief
Archief WOS

Archief WOS

Hoeks Zwembadfonds: Toch geen nieuwe volksraadpleging

Wat het bestuur van het Zwembadfonds Hoek van Holland betreft, komt er toch geen nieuwe volksraadpleging over de bestemming van de ruim 15.000 euro die nog in het 'slapende' fonds zit. Van de (deels anonieme) bezwaarmakers in de sociale media is nog niks concreets vernomen.

De vrijdag aangekondigde nieuwe stemming zou plaatsvinden, indien de redactie van Facebookpagina Hoek van Holland zich bekendmaakt en daadwerkelijk stappen onderneemt om het bestuur van het Zwembadfonds aan te klagen en meldt wat daarvan de bedoeling is. "Op geen van deze zaken is een acceptabel antwoord gekomen", meldt voorzitter Aard Langenberg dinsdag aan de redactie van de WOS.

"Omdat het bestuur van De Houtsnip en het bestuur van de Stichting Vrienden Hoeks Buitenbad volledig achter het besluit staan, en de gemeente Rotterdam het accepteert, zien we geen reden om opnieuw een volksraadpleging te laten plaatsvinden", verklaart Langenberg.

Aan de online-stemming is volgens de voorzitter door 565 mensen deelgenomen. Van die stemmen was 55 procent voor de aanleg van een permanent zwanenbad in vogelasiel De Houtsnip, 44 procent voor de 'Vrienden Hoeks Buitenbad' en 1 procent voor de huidige eigenaar van het Hoekse Bad, de gemeente Rotterdam. Uiteindelijk besloot het bestuur om niet het volledige bedrag aan de winnaar te schenken, maar de volgende verdeling vast te stellen: 2/3 voor De Houtsnip en 1/3 voor de 'Vrienden'.



Uitvoering

Er moet overigens nog wel het een en ander gebeuren. Eerst worden er nu nieuwe statuten opgesteld. Daarna moeten de formulieren met de bank in orde worden gemaakt. "Dit alles gaat nog wat tijd vergen, omdat we weten dat zoiets goed gedaan moet worden. We benaderen ook een vertegenwoordiger van de gemeente of gebiedscommissie om toe te zien dat alles correct verloopt. Dit gaat van start aan het eind van deze week en na de afronding wordt het Zwembadfonds opgeheven", zegt Langenberg.

Categorieen:
Algemeen