Archief
Rick Keus

Rick Keus

Hoek van Holland wil betere ov-verbinding met Maasvlakte

De gebiedscommissie in Hoek van Holland wil een betere verbinding over het water tussen het kustdorp en de Maasvlakte in Rotterdam. Dat staat in een brief naar het gemeentebestuur, naar aanleiding van de openbaar vervoersplannen.

Op dit moment vaart de Fast Ferry in de zomerperiode van 06.00 tot 19.00 uur één keer per uur van de Hoekse Berghaven naar de Maasvlakte, in de winter vaart de veerboot tussen 10.00 en 14.00 uur niet. De gebiedscommissie hoopt op een uitbreiding: "Het vervoer over water (nu nog de Fast Ferry) moet veel meer een echte ov-verbinding worden voor woon-werk/school verkeer én voor het toeristisch verkeer (met name fietsers)."

"De Maasvlakte is voor Hoek van Holland (en haar achterland) een grote kans voor uitbreiding werkgelegenheid maar nauwelijks bereikbaar, ook al ligt het maar enkele kilometers verderop. De tunnels zijn nog steeds een grote omweg, zeker ook voor mensen (jongeren) zonder auto."

Daarnaast ziet de gebiedscommissie kansen voor dependances van (beroeps)onderwijs in Hoek van Holland, maar daarvoor moet de waterverbinding dus worden verbeterd.

Categorieen:
Politiek