Archief
Westland Verstandig

Westland Verstandig

Monsterse sierappelsoap in Voswijckstraat zet voort

De gemeente Westland heeft een kapvergunning aangevraagd voor de kap van tien sierappelbomen in de Voswijckstraat in Monster. Bewoners hebben geklaagd over de overlast van de vallende appeltjes in de zomer. Andere buurtbewoners willen de bomen behouden en zijn bereid om in de drie weken dat de vruchten vallen, de straat aan te vegen.

Omdat de gemeente gemengde signalen kreeg is er onder bewoners van de Voswijckstraat een enquête gehouden. "Echter is die enquête per abuis ook naar de drie huizen om de hoek gegaan, waar de bomen niet staan", licht wethouder Leen Snijders toe in de digitale gemeenteraadsvergadering. "Die zijn dus niet meegeteld, wat de uitkomst brengt op 15 stemmen voor de kap, 13 tegen, 1 blanco en géén reactie ook 1."

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks vindt het onzin dat de bomen gekapt moeten worden, zeker aangezien bewoners al een oplossing hebben aangedragen, namelijk de straat schoonvegen. "Waarom prachtige, gezonde, volwassen bomen kappen, omdat ze drie weken in een jaar overlast geven?", vraagt fractievoorzitter Ulbe Spaans zich af.

De wethouder gaf tijdens een raadsvergadering aan dat het een lastige situatie is door het nagenoeg gelijke aantal voor en tegenstanders. "Nadat de rooivergunning is verleend, kunnen belanghebbenden bezwaar maken. We zullen niet gelijk overgaan op kappen, maar de bezwaren zorgvuldig in overweging nemen", zegt de wethouder toe.

Categorieen:
Monster Westland Politiek