Archief
Google Maps

Google Maps

Rotterdam spreekt met provincie over mogelijkheden nieuw veld Hookers

De gemeente Rotterdam is in gesprek met de provincie Zuid-Holland over de mogelijkheden om toch een extra veld te kunnen aanleggen op sportpark De Rondgang in Hoek van Holland. De provincie liet eind vorig jaar weten dat zij waarschijnlijk geen vergunning wil afgeven, omdat dan waardevol duinbos verloren zou gaan. Ook de recente 'stikstofuitspraak' werkt niet mee.

De mededeling kwam destijds als een flinke domper voor zowel rugbyclub The Hookers, die nu ruimte te kort komt en het nieuwe veld wil gebruiken, als de naastgelegen voetbalvereniging HVC'10. Beide clubs trekken al jaren samen op in deze kwestie.

In antwoord op schriftelijke vragen van de PvdA laat de Rotterdamse wethouder De Langen nu weten dat er nog geen formeel verzoek voor de aanleg van het extra veld is neergelegd. "Maar de provincie heeft wel haar standpunt - op basis van inhoudelijke gronden - kenbaar gemaakt."

Er wordt nu gekeken naar hoe "het bestemmingsplan zich verhoudt tot andere wetgeving van ecologische aard die het gebied treft. Zodra hier meer duidelijk over is, zal de gemeente de consequenties die dit heeft in beeld brengen en, indien nodig, gepaste maatregelen treffen", aldus De Langen.

Mocht de aanleg van een nieuw rugbyveld niet haalbaar blijken, dan wordt gekeken naar alternatieven.

Categorieen:
Politiek