Archief

Buurman van brandadres De Lier komt goed weg: 'weer zes gegooid'

De Lierse tuinder Bert van Ruijven heeft dinsdagavond ontzettend veel geluk gehad. Zijn overbuurman had door kortsluiting brand bij de gietwaterinstallatie. Dankzij snel ingrijpen van opgetrommelde brandweerlieden en eigen bluswerk, is verdere uitbreiding voorkomen. "We hebben weer zes gegooid", reageert de tuinder opgelucht.

Van Ruijven woont niet zelf op zijn tuin aan het Woudtzicht, maar in de dorpskern van De Lier. Tegen half tien werd hij gebeld door een collega-tuinder, die hem vertelde dat zijn nieuwbouwbedrijf in lichterlaaie stond. "Op de Veilingweg zag ik een roetwolk hangen. Op het bedrijf zelf kon ik geen vuur ontdekken, bij de achterdeur bleek dat de buurman behoorlijk in brand stond."

Bert trommelt personeel op en spuit de kas nat, in de hoop dat het vuur niet overslaat. Dat lukt. Intussen is de brandweer in grote getale aanwezig en begint ook het blussen bij de brandhaard zelf. Voor de chrysantenkweker staat de wind gunstig.

Op zestig gesprongen ruiten na komt hij er goed van af. Dat geldt ook voor de chrysantenteelt. "Door het coronavirus (verminderde afzet, red.) lag de achterste kap leeg. Er stonden geen bloemen en dat ruimt het glas makkelijker op."

Categorieen:
De Lier 112