Archief
PR

PR

Feestweek van Naaldwijk gaat niet door

Er gaat een streep door de Westland Reünie, de feestweek van Naaldwijk. Het dorp zou in de laatste week van augustus bol staan van activiteiten, maar de organisatie vindt het niet verantwoord 'om mensenmassa's te creëren op de schaal waarop dat gebeurt tijdens deze feestweek. Ook niet over 4 maanden'.

Het besluit is vorige week genomen, laat voorzitter Rein Wiendels van ondernemersvereniging BIZ Naaldwijk Winkelrijk weten. "Een lastig besluit, maar we vinden het nu vooral belangrijk om het welzijn van de maatschappij als prioriteit te stellen, onze verantwoordelijkheid te nemen, om duidelijkheid te scheppen", schrijft hij in een brief aan ondernemers.

Wiendels gaat verder: "Het besluit is door BIZ Naaldwijk Winkelrijk genomen. De burgemeester van Westland wil zich nog niet commiteren aan een definitieve beslissing en wil in juni verder beraad plegen op basis van de dan actuele stand van zaken. Voor ons is dat te laat, gezien de arbeidsintensieve organisatie van de feestweek."Alternatief

Ondertussen werkt de BIZ aan een alternatief plan. "Mocht de situatie in Nederland sneller verbeteren dan wij nu verwachten en het alsnog verantwoord zijn een evenement te organiseren in augustus - en laten we dat hopen - dan hebben we nog een backup, hetzij kleinschaliger. De details hierover volgen nog."