Archief

De Westlandse Ride afgelast, organisatie kijkt naar 2021

De Westlandse Ride gaat dit jaar in verband met de uitbraak van het coronavirus niet door. De vierde editie van het 24-uurs fietsevenement zou worden gehouden op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020, maar de organisatie heeft om meerdere redenen besloten tot de afgelasting.

"Ieders veiligheid en gezondheid in de voorbereiding en tijdens het evenement staat op nummer 1", is te lezen in een verklaring. "Juist op dat punt is nu te veel onzekerheid. Daarnaast voelt het in deze heftige tijd zeer ongepast om sponsorgeld op te halen bij bedrijven die zelf in heel zwaar weer zitten."De organisatie gaat nu kijken of het evenement, dat normaal eens in de twee jaar wordt gehouden, volgend jaar wel doorgang kan vinden.

Doel van De Westlandse Ride is om geld op te halen voor onderzoek naar kanker en de behandelmethoden hiervan, uitgevoerd door het Erasmus MC. Dinsdag werd bekend dat ook de 2020-editie van Team Westland op de Tourmalet wordt afgeblazen. Ook bij Team Westland wordt geld opgehaald voor de strijd tegen kanker.

Categorieen:
Westland Algemeen