Archief

Meer teams welkom bij Westlandse Ride

De organisatie achter De Westlandse Ride heeft het aantal deelnemende teams voor de editie van komend jaar verruimd van 68 naar 80. De vierde editie van het 24-uurs fietsevenement wordt gehouden op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020. De inschrijving is inmiddels geopend.

"Vorig jaar hadden we 68 teams aan de start en het enthousiasme was enorm. Daarom hebben we voor komende editie het startschema aangescherpt, zodat er 80 teams mee kunnen doen", legt voorzitter Paul Franke de beslissing uit.

De opzet van De Westlandse Ride blijft onveranderd. Teams van vier renners rijden 24 uur lang in estafettevorm door het Westland. Dit rondje is zo'n 30 km lang en ieder team rijdt 6 keer, dus ook 's nachts. Start- en finishlocatie is de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk.

Teams die zich willen inschrijven, kunnen dat doen via Dewestlandseride.nl. De kosten hiervoor zijn 1000 euro per team. Dat bedrag is volledig bestemd voor het goede doel: onderzoek naar kanker en de behandelmethoden hiervan, uitgevoerd door het Erasmus MC. Dit jaar kiest De Westlandse Ride voor onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker.