Archief
Signbiblio

Signbiblio

Agent roept in regionale buurtapps op tot coronahulp

Geen oppas in huis? Boodschappen nodig? Veel mensen boden al 'coronahulp' aan, onder meer via de Coronahulp-Facebookgroepen maar met de strengere maatregelen die zondag zijn afgekondigd doet agent Kor de Jong daar nog een schepje bovenop. Hij heeft een oproep gedaan in de buurtwhatsappgroepen die hij beheert. En dat zijn er nogal wat: 93, met een totaal bereik van bijna 14.000 mensen. De reacties stromen binnen.

De Jong beheert groepen in Maassluis en Hoek van Holland, maar ook in Vlaardingen en Schiedam. "Ook wij kunnen ons steentje bijdragen om elkaar te helpen en wel op een heel snelle manier", staat in het bericht in de whatsappgroepen. "Bent u iemand of kent u iemand die door de huidige omstandigheden een extra handje kan gebruiken, laat het ons dan weten."

De Jong hoopt mensen zo alert te maken op hun buren of op ouderen in hun wijk. "Laten we kijken of we een beetje beter voor elkaar kunnen zorgen", zegt hij in gesprek met mediapartner Rijnmond. "Ik heb een lijst gemaakt met mensen die willen helpen en dat loopt als een trein. Gelukkig hebben we nog geen mensen die het nodig hebben. Het aanbod overstijgt nu de vraag."

De buurtwhatsappgroepen zijn niet de enige manier waarop aandacht wordt gevraagd voor coronahulp. "Wij weten dat er nog meer initiatieven zijn, maar kunnen de kracht van de buurtwhatsapp niet laten liggen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen