Archief

Nieuw materiaal van 3 Meter Peter: 2 Meter Peter

Na Midlife, Westerlee en Over 100 Jaar, kunnen fans van 3 Meter Peter zich opmaken voor een nieuw nummer: 2 Meter Peter. De driekoppige muziekformatie uit Westland lanceert de single in het najaar, als klapstuk van hun zilveren jubileum. "Dit nummer hebben Peter en ik (Peter, red.) ooit als eerste gedaan", begint Peter Dijkhuizen enthousiast.

Het gezelschap 3 Meter Peter bestaat uit Peter Dijkhuizen (zang), Peter Kruithof (zang en gitaar) en Jump Koch (slagwerk en accordeon). "We gaan terug naar de basis", zegt Kruithof in de 10 vierkante meter kleine oefenruimte van 3 Meter Peter. "Dat onze optredens kleinschalig zijn geeft niks, want we zijn toch al binnen." De mannen maken muziek voor de lol. "Op een Ierse manier met het publiek een leuke avond hebben."

De nieuwe single 2 Meter Peter gaat over een verbroken relatie, waar men sterker uitkomt. Het is een van de cadeautjes voor de fans. Eerder deze week is al een clip gelanceerd bij Over 100 Jaar, de traditionele afsluiter van optredens op feesten en partijen. En het aantal optredens wordt dit jaar iets opgeschroefd. "Ik heb zin in dit jaar", besluit Koch.

Categorieen:
WestlandCultuur