Archief

3 Meter Peter start viering zilveren jubileum met videoclip

De Westlandse band 3 Meter Peter heeft na vele jaren een nieuwe videoclip uitgebracht. Het gaat om de eigen versie van het tijdens optredens zeer populaire 'Over 100 jaar'. Aanleiding voor het uitbrengen van de clip is het 25-jarig bestaan van de formatie.

De band begon in 1995 als duo van Peter Kruithof, boegbeeld van de Kromme Jongens, en Peter Dijkhuizen, voorman van de groep Dijkhuizen en de Haaringmaatjes. Later kwamen daar Peter Meuris en Jump Koch bij. De laatste jaren treden Kruithof, Dijkhuizen en Koch als trio op.

Het bekendste eigen nummer van 3 Meter Peter is 'Midlife' ("Ik wil een Kreidler, maar vroeger mocht ik er géén"), dat in 2008 op nummer 1 stond in de Westlandse 100 en ook anno nu nog 'vaste klant' is in de WOS 50.

Tijdens optredens vragen fans regelmatig aan de band om 'Over 100 jaar' te spelen. Dit liedje is een van de eerste nummers die de band op het repertoire zette. "Het werd dus hoogtijd voor een opname en clip", vindt de groep. Het gaat om een bewerking van een nummer van de groep Klein Orkest van de Haagse zanger/cabaretier Harrie Jekkers. "Wij kregen van Jekkers zelf toestemming om hem opnieuw uit te brengen", verklaart Jump Koch.

De videoclip van 'Over 100 jaar' is deels in de studio en deels in het Naaldwijkse café De Slimmerick opgenomen. Overigens werkt de band inmiddels aan een tweede nummer, dat in het najaar uitkomt. Dat liedje heet 'Twee Meter Peter' en is een zelfgeschreven lied over het ontstaan van de band, in 1995 in het Lierse café The Doors. Daarover later meer in het WOS Nieuws op tv.

De clip 'Over 100 jaar' is nu te zien op YouTube, in de WOS ClipClub en op TV Oranje.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur