Archief
Pieter Hoogerbrugge

Pieter Hoogerbrugge

Vragen Westlands gemeenteraadslid wekken irritatie in Midden-Delfland

Schriftelijke vragen van het Westlandse gemeenteraadslid Pieter Hoogerbrugge (GBW) zorgen voor irritatie en onbegrip bij gemeenteraadsleden in Midden-Delfland. Hoogerbrugge stelt voor dat het Westlandse college van burgemeester en wethouders in overleg gaat met dat van Midden-Delfland om te praten over een fusie van de twee gemeentes. Maar dat zien raadsleden van diverse Midden-Delflandse fracties niet zitten.

Zo reageert Mijn Partij dat het bestaansrecht van Midden-Delfland het open gebied is tussen de grote steden en dat je daar van af moet blijven. Ellen Snethlage van PvdA Midden-Delfland stelt dat Midden-Delfland in een eerder moment (bij gemeentelijke herindeling in 2004 red.) niet voor niets heeft gekozen om niet met Westland te fuseren. En ook Arie van den Berg van CDA Midden-Delfland laat via Twitter weten een fusie niet te zien zitten.

Hoogerbrugge stelt de fusie voor nu bekend is geworden dat Midden-Delfland een enorm personeelsverloop heeft. Hij stelt dat de gemeentes samen sterker staan. Bovendien hoopt hij op die manier annexaties door omliggende gemeenten als Delft, Vlaardingen en Schiedam te voorkomen. Het is overigens niet de eerste keer dat de GBW-politicus aangeeft voorstander te zijn van een fusie van de twee gemeentes. In 2018 pleitte hij daar ook al voor.