Archief

Verdachte steekpartij zit nog vast, mogelijk ruzie om relatie

De verdachte van de steekpartij zaterdagmiddag in 's-Gravenzande zit nog vast. De 33-jarige man uit Den Haag wordt dinsdag voorgeleid. Het slachtoffer, een man van 41 jaar uit Den Haag, is in het ziekenhuis geopereerd. Over de aanleiding voor de steekpartij doen inmiddels de wildste verhalen de ronde.

Een direct betrokkene, die liever niet bij naam wordt genoemd, zegt de verdachte goed te kennen. Volgens hem was er sprake van een beƫindigde relatie tussen arbeidsmigranten, waarna een van de partijen spullen kwam ophalen. Daarna escaleerde de boel dramatisch en is de 41-jarige man neergestoken.

Verhalen over overbewoning van een pand in de straat door arbeidsmigranten, en dat daardoor spanningen zouden zijn ontstaan, doet de direct betrokkene af als flauwekul. Volgens hem woonde het slachtoffer niet in 's-Gravenzande. Ook een overbuurvrouw verklaart dat van overbewoning geen sprake is. Ze zegt weinig overlast te ervaren van haar buren. "Er werd weleens gedronken, maar dat doet iedereen."

Al snel na de steekpartij is de 33-jarige verdachte aangehouden. Zijn armen waren in zakken gestoken om sporen veilig te stellen. Dinsdag zal de rechter-commissaris bepalen of hij langer vast blijft zitten.

Categorieen:
's-Gravenzande 112