Archief
WOS

WOS

Vrijspraak voor gijzeling in Maasland

Een 22-jarige Rotterdammer is dinsdag vrijgesproken van een gijzeling van zijn oom in een woning aan de Tijns in Maasland. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Zijn kompaan, een 35-jarige Delftenaar, moet twee weken de cel in.

De gijzeling zorgde op 29 juli vorig jaar voor een hoop ophef in het normaal zo rustige Maasland. Rond 20.00 uur was een complete politiemacht op de been. Er werd gesproken over een bedreiging, mogelijk met een vuurwapen, maar niemand wist om wie het ging en waarom. Pas twee dagen later werd duidelijk dat het om een gijzeling zou gaan.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie nog celstraffen van vijf en vier jaar. De mannen werden verdacht van vrijheidsberoving, afpersing en bedreiging. De rechtbank acht dat bij de Rotterdammer echter niet bewezen, omdat er te weinig wettig en overtuigend bewijs voorhanden is. Hij moet wel acht maanden de cel in voor een straatroof in Amsterdam een week eerder.

De Delftenaar wordt wel veroordeeld voor bedreiging met een vuurwapen, net als het voor het vernielen van een telefoon en een raam. Hij krijgt vier weken celstraf, waarvan twee voorwaardelijk.

Categorieen:
112