Archief

Volop vragen en geruchten over politieactie Maasland

De enorme politie-inzet maandagavond in Maasland is het gesprek van de dag in het dorp. Rond 20.00 uur verschenen meer en meer agenten. Pas tegen middernacht werd de actie beëindigd. Wat is hier gebeurd?

De politie heeft het over een bedreiging, mogelijk met een vuurwapen. Maar wie bedreigd is en waarom blijft onduidelijk. In de buurt gonst het intussen van de geruchten. De bewoner van het adres waar de politie maandagavond binnenviel, is volgens buurtbewoners vaker geboeid naar het bureau afgevoerd.



Een buurman direct achter de bewuste woning aan de Tijns hoorde aan het begin van de avond een ruit sneuvelen. "De bewoner was blijkbaar niet thuis en twee mensen maakten zich enorm druk door een telefoon heen." Daarna kwam de politie massaal naar het dorp.

Een andere buurtbewoonster hoorde dat er schoten zouden zijn gelost, maar heeft dat zelf niet gezien. De achterbuurman ontkent de schoten en vermoedt dat dit het gerinkel van glas was.

In de loop van de avond bleven er agenten naar het dorp komen. Straten werden afgezet, prullenbakken en bosjes doorzocht en de politie viel het pand binnen. Er bleek niemand aanwezig. Dinsdag getuigen alleen nog wat bloedspetters op het parkeerterrein en drie verzegelde deuren van de actie.

Op een briefje uit een notitieblok schreef iemand van de recherche: "Hallo, Je woning is door de politie dichtgemaakt. Je kunt je sleutels ophalen op politiebureau Delft". In de tuindeur, waarvan de ruit is vernield, zit een spaanplaat.

Categorieen:
112