Archief
archief

archief

Zuid-Hollands Landschap: 'Ga het bos niet in!'

Natuurbeheerder Zuid-Hollands Landschap roept bezoekers op zondag niet het bos in te gaan. De zuidwesterstorm kan flink huishouden met windstoten tot 120 kilometer per uur. Onder meer het Staelduinse Bos bij 's-Gravenzande valt onder het beheer van Zuid-Hollands Landschap. In Den Haag is al een aantal bomen omgewaaid.

"Ga je toch naar buiten? Gebruik dan je gezonde verstand en wacht dit keer met het maken van foto's tot het moment dat de storm is gaan liggen", aldus de natuurbeheerder.

Door allerlei organisaties wordt er gewaarschuwd voor de storm. Rijkswaterstaat raadt bestuurders af om met een caravan of lege vrachtwagen de weg op te gaan en het Rode Kruis adviseert om tuinmeubilair op te bergen, en spullen goed vast te zetten.

Het Hoogheemraadschap van Delfland neemt voorzorgsmaatregelen vanwege de storm. Dijken waar bomen op staan worden extra geïnspecteerd. Ook monitort Delfland waterstanden.

Vanaf zondagavond 19.00 uur is in Zuid-Holland code oranje van kracht vanwege zeer zware windstoten. Eerder op de dag kan het ook al flink tekeer gaan met harde wind en veel regen.

Categorieen:
's-Gravenzande 112