Archief
WOS

WOS

Regio krijgt tikken van storm Ciara

Het aantal schademeldingen in de regio door storm Ciara neemt sinds het middaguur meer en meer toe. In de Van Alkemadestraat in De Lier is even na half twee een boom geknakt. Opgetrommelde brandweerlieden hebben de boom in stukken gezaagd en langs de kant van de weg gelegd. Voor kinderen was het een groot feest, zij namen een dikke stam mee naar huis als 'trofee'.

Aan de Maasdijk in 's-Gravenzande, ter hoogte van Heenweg, hing een zonnescherm los. Met behulp van een hoogwerker is het scherm vastgezet. Op de Noorddijk in Maassluis kwam een reclamedoek op een BMW terecht, met deuken in het dak tot gevolg.

Ook werd stormschade gemeld bij het fietsenhok van basisschool De Vlieten in De Lier, in de Wouwenhorst in Honselersdijk en aan de Koningin Julianaweg in Maasland, waar dakpannen van een huis losraakten. Op het strand van Hoek van Holland zijn zaterdag containers neergezet om paviljoens aan de Zeekant te beschermen.

Langs de noordwestkust komen momenteel zeer zware windstoten van rond 120 km/uur voor en staat een (zware) zuidwesterstorm, windkracht 9 tot 10. In onze regio wordt aan het begin van de avond het hoogtepunt van Ciara verwacht. Voor de zeer zware windstoten is code oranje van kracht.

De begraafplaats van Hoek van Holland is uit voorzorg gesloten. Natuurbeheerder Zuid-Hollands Landschap roept bezoekers op zondag niet het bos in te gaan. Meerdere sportwedstrijden zijn afgelast.