still uit video WOS

Quintus gestaakt na vechtpartij: "Er zijn geen lontjes meer"

Voorzitter Marcel Vis van voetbalvereniging Quintus voelt zich radeloos na het staken van de wedstrijd tegen Houtwijk uit Den Haag. "Ik ben nu 8 jaar voorzitter en maak dit voor de zesde keer mee. Ik word er dood en doodziek van."

Het Haagse Houtwijk kwam volgens de voorzitter 'verdiend' op een 0-2 voorsprong. "Maar vanaf minuut één in de tweede helft werd iedere beslissing van de scheidsrechter door Houtwijk aangevochten", aldus de Quintus-voorzitter. Na een kwartier spelen kreeg een speler van Quintus een duw in zijn rug. Daarna volgden er opstootjes en zag de scheidsrechter geen andere uitweg meer dan staken.

De Quintus-voorzitter heeft er op deze manier geen zin meer in. "Deze agressie is niet meer te 'hendelen'. Vandaag of morgen gaat het écht mis." Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd in de vierde klasse wordt uitgespeeld. Quintus, Houtwijk en de scheidsrechter moeten een rapport opstellen en naar de KNVB sturen. De voetbalbond neemt vervolgens een beslissing. Mogelijk worden er punten in mindering gebracht.

Beluister hieronder het gesprek uit de radio-uitzending van WOS Sport.