Archief

Huis van de Buurt in Honselersdijk kan er komen

De gemeenteraad van Westland geeft groen licht voor een Huis van de Buurt in Honselersdijk. Vitis Welzijn, de bibliotheek en basisschool De Hoeksteen zullen straks één gebouw vormen en de krachten bundelen. Wel is een greep uit de algemene reserves nodig, omdat Vitis en de bieb geconfronteerd worden met een fikse huurverhoging.

De nieuwbouw van het Huis van de Buurt maakt ook de weg vrij voor de uitbreiding van parkeerplaatsen bij de Albert Heijn en de herinrichting van het Voorhofplein. De meeste politieke partijen willen dat zo snel mogelijk een schop in de Honselse grond gaat, omdat het dorp al veel te lang wacht op centrumontwikkelingen.

Standpunten

Van alle partijen in de raad waren Westland Verstandig en PvdA Westland het meest kritisch. Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig zag liever dat het voorstel door het college wordt teruggenomen, om uit te zoeken of een en ander kleinschaliger kan. Volgens de gemeente is dat niet mogelijk. Verantwoordelijk wethouder Piet Vreugdenhil: "Dit is het minimale waarmee Vitis Welzijn en de bibliotheek verder kunnen."

Nico de Gier van PvdA Westland stemde tegen het voorstel, omdat hij bang is voor precedentwerking. "Het is asociaal om commerciële huur te vragen en dat te compenseren met een hogere subsidie." Hij is bang dat dit in de toekomst ook zal gebeuren, als andere kernen aan de beurt zijn.