Archief

Gemeente steekt 3,5 miljoen in centrum Honselersdijk

Het centrumplan van Honselersdijk wordt eindelijk vlotgetrokken. Basisschool De Hoeksteen wordt gerenoveerd en krijgt nieuwbouw en het dorp krijgt een Huis van de Wijk. De gemeenteraad gaat unaniem akkoord met een krediet van zo'n 3,5 miljoen euro.

In dat Huis van de Wijk zitten de bibliotheek, Vitis Welzijn en kinderopvang Stichting Kwest samen onder één dak. Dat heeft alleen maar plussen volgens de gemeente, want zo kunnen de partijen van elkaars spullen en ruimten gebruik maken.

Op de vorming van het centrumplan kwam dinsdagavond wel wat kritiek van politieke partijen. Zo vinden zij dat de communicatie vanuit de gemeente met de klankbordgroep wel wat beter had gekund. Wethouder Cobie Gardien weerspreekt dat. "Om participatie op te starten moeten wij wel eerst een plan hebben. Zonder krediet valt er niets te bespreken."

Er staat meer te gebeuren in Honselersdijk. Zo wordt het Voorhofplein, waar tot 2017 een kerk stond, anders ingericht. Bovendien wordt het parkeerterrein bij de Albert Heijn aangevuld met extra plekken.

Het bestemmingsplan met alle voorgestelde wijzigingen in het centrum van Honselersdijk ligt komend voorjaar ter inzage. Het kredietvoorstel gaat als hamerstuk naar de raadsvergadering van 19 februari, dus daar volgt geen debat meer over.

Categorieen:
Honselersdijk Politiek