Archief

Nieuwe afvalinzameling Westland begint eind dit jaar

Het nieuwe afvalplan in Westland moet eind dit jaar bij alle inwoners van kracht zijn. Dat houdt in dat zij op dat moment, als zij daarvoor kiezen, een extra bak of zak voor plastic hebben. Ook wordt de grijze container voor restafval vanaf dat moment nog maar eens in de drie weken opgehaald.

Dat laat een woordvoerder van de gemeente Westland desgevraagd weten aan de WOS. Vanaf februari ontvangen inwoners in de kernen een enquĂȘte waarin zij hun voorkeur kunnen uitspreken. De keuze bestaat uit een extra bak of losse zakken voor plastic of zelf het plastic afval naar een milieu-eiland in de buurt brengen. Op basis van die antwoorden wordt per 'afvalwijk' de inzamelmethode gekozen, worden de bakken besteld en worden ophaalroutes uitgestippeld.

In het buitengebied krijgt iedereen een eigen bak voor plastic, blik en drinkpakken. De gemeente verwacht dat ze daar nog voor de zomer (in juni) van dit jaar PBD apart gaat inzamelen. Bij de laagbouw in de kernen wordt de inzameling van PBD van september tot en met december 2020 gefaseerd ingevoerd per inzamelroute/buurt.

Categorieen:
Westland Algemeen