Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kookwinkel en bakker starten 'Heel Westland Bakt'

Creatieve bakfanaten uit het Westland opgelet; er wordt een nieuwe bakwedstrijd in het leven geroepen. Marian's Kookwereld en Bakkerij van Malkenhorst uit Naaldwijk organiseren dit jaar 'Heel Westland Bakt'. Deelnemers maken kans op verschillende prijzen en op de titel 'Beste Thuisbakker van het Westland'.

Hoewel de wedstrijd is gebaseerd op de landelijke televisieshow 'Heel Holland Bakt' is de opzet wel iets anders. De competitie bestaat uit een voorronde en een finale. Deelnemers kunnen zich tot en met 25 januari inschrijven met een foto van hun baksel via een inschrijfformulier. Vervolgens kan op die deelnemers worden gestemd van 29 januari tot en met 5 februari. Op 7 februari worden de finalisten bekend gemaakt.

De zes overgebleven finalisten kunnen hun baksel op 15 februari inleveren bij de kookwinkel. Bezoekers van de winkel kunnen stemmen. De bakker fungeert die dag nog als vakjury en geeft elk werk een cijfer. De finalebaksels worden daarna gedoneerd aan verzorgingstehuizen in Naaldwijk.