Archief
Tom van Bemmel

Tom van Bemmel

Aanzienlijke buit bij overval op supermarkt

Bij de overval op supermarkt Lidl in winkelcentrum Steendijkpolder in Maassluis, afgelopen zaterdag, zijn persoonlijke bezittingen van winkelpersoneel en een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt. Dat meldt de politie. Op hun vlucht hebben de drie overvallers delen van de buit verloren. Die zijn door de politie gevonden en op sporen onderzocht.

Inmiddels zijn camerabeelden van de overval veiliggesteld en getuigen gehoord, maar dat heeft nog niet geleid tot een aanhouding, aldus de politie maandag. Getuigen wordt nog steeds gevraagd zich te melden.

De supermarkt was zaterdagavond gesloten, maar het personeel was nog aan het werk. Plotseling werd één van hen overvallen door drie mannen met vuurwapens. Zij droegen bivakmutsen of waren gemaskerd. Tijdens de overval werd ook gebruikt gemaakt van een mes en werden de medewerkers bedreigd en vastgebonden.

Lidl Nederland zegt geschokt te zijn door de overval in Maassluis. "Uiteraard begeleiden wij onze medewerkers samen met DOEN. Dat is onze eerste prioriteit." Het bedrijf zegt verder sinds enkele jaren extra maatregelen te hebben genomen om al haar filialen beter tegen criminaliteit te beschermen. "Naar aanleiding van deze overval zullen we, waar nodig, onze veiligheidsmaatregelen verder aanscherpen."

Categorieen:
Maassluis Algemeen