Archief
Twitter Kevin Klinkspoor

Twitter Kevin Klinkspoor

Jongerenprijs voor mantelzorger, scheidsrechter en werkgroep

De gemeente Westland heeft donderdagavond twee jongeren en een jongerengroep in het zonnetje gezet. Benjamin van Slingerland, Thimo Pakkert en de Jongerenwerkgroep Albanië kregen de jongerenwaarderingsprijs op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in de Oude Kerk in Naaldwijk.

Benjamin van Slingerland uit Monster besteedt als mantelzorger dagelijks veel aandacht aan zijn zieke vader. Verder is hij actief in de ouderenzorg bij ontmoetingsplek De Vereeniging in De Lier.

De uit Wateringen afkomstige Thimo Pakkert is al jaren scheidsrechter bij Velo-voetbal. Meestal zijn jongeren kort scheidsrechter omdat ze geen tijd meer hebben, maar dat geldt niet voor Thimo.

De Jongerenwerkgroep Albanië is een club van twintig jongeren tussen de 15 en 20 jaar. Zij hebben een jaar lang sponsoracties gehouden om geld in te zamelen voor een project in Albanië. In juli 2019 zijn ze daar ook geweest.



Publieksstemmen

In totaal zijn 2.500 stemmen uitgebracht op de genomineerden jongeren, waarvan portretten te zien waren op WOS TV. De nieuwjaarsreceptie werd door ruim 500 mensen bezocht.