Archief

Burgemeesters tevreden over verloop jaarwisseling

De burgemeesters van Midden-Delfland, Maassluis en Westland kijken met een goed gevoel terug op de jaarwisseling. Grote incidenten bleven uit en de sfeer was gemoedelijk.

"De jaarwisseling ⁦in Midden-Delfland is goed verlopen", aldus burgemeester Arnoud Rodenburg. Er is weinig schade en vuurwerkafval is netjes opgeruimd. "Vol goede moed en energie gaan we het nieuwe jaar in", laat hij weten.

In Maassluis verliep de jaarwisseling beheersbaar en veilig. Hulpdiensten hadden het vooral druk met een aantal branden. "Het is mooi om te zien dat de meeste mensen van de jaarwisseling een feest maken", schrijft burgemeester Edo Haan. "Helaas is er altijd een kleine groep die het nodig vindt om vernielingen aan te richten en schade te veroorzaken."

Burgemeester Bouke Arends van Westland bedankt de hulpdiensten. "Samen met het overgrote deel van de Westlandse samenleving hebben zij bijgedragen aan een feestelijk oud en nieuw. Ook de organisatoren van de grote feesten in Naaldwijk en De Lier verdienen een compliment. Deze feesten hebben eveneens een rol gespeeld in het relatief rustige verloop van de jaarwisseling."

Hier en daar waren er incidenten. In Naaldwijk werd een illegaal feest door de politie beƫindigd. In 's-Gravenzande vuurde de politie een waarschuwingsschot af in Maassluis raakte een bar beschadigd.