Archief
Archieffoto District 8

Archieffoto District 8

Aantal autobranden in 2019 iets gestegen

Er zijn in 2019 in onze regio iets meer autobranden gemeld dan een jaar eerder. In de afgelopen twaalf maanden moest de brandweer hier 40 keer voor uitrukken, in 2018 was dat 35 keer.

Dat blijkt uit cijfers van de website Alarmeringen.nl, die bijhoudt wanneer en waarvoor hulpdiensten uitrukken. De cijfers komen overeen met het landelijke beeld. In heel Nederland stond de teller op op 31 december op 5.155 autobranden, een stijging van 6,2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Maassluis was met 10 autobranden een negatieve uitschieter. Vorig jaar ging het om 8 gevallen. In Hoek van Holland steeg het aantal autobranden van 1 naar 5 en in Naaldwijk van 3 naar 8.

De afgelopen dagen was het eveneens raak in onze regio. In de aanloop naar oudjaarsdag gingen auto's in Maassluis en Honselersdijk in vlammen op. Tijdens de jaarwisseling zelf werden twee auto's in Monster door brand verwoest.

Alarmeringen.nl heeft branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zijn zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten. Om goed te kunnen vergelijken is bovendien maximaal 1 melding per dag per straat meegeteld, hierdoor kan soms een melding zijn gemist. De daadwerkelijke aantallen auto's met brandschade liggen naar verwachting hoger omdat er bij een melding meerdere voertuigen brandschade hebben kunnen opgelopen.Bekijk alle cijfers in de infographic hieronder: