Archief

D!K met 'Westland (want daar wordt belicht)' terug op 1

Het nummer Westland (want daar wordt belicht) staat weer bovenaan in de WOS 50, zo bleek op oudejaarsmiddag bij de bekendmaking van de top tien op de radio. Het liedje van de Westlandse band D!K, een bewerking van Brabant van Guus Meeuwis, was eerder ranglijstaanvoerder in de jaren 2012 tot en met 2014.

Vorig jaar stond Oeauw Kassenbouw op de eerste plaats. De uitvoeringen van de Kromme Jongens en van het Kassenbouwerskoor verkregen toen gezamenlijk veruit de meeste stemmen. De steun voor dat lied kreeg in december 2018 een belangrijke impuls door het plotselinge overlijden van kassenbouwer Cees van der Kruijk, bij wie het nummer in de beginjaren negentig is ontstaan tijdens een van zijn gastoptredens bij de Kromme Jongens.

Op de tweede plaats in de WOS 50 staat nu de Poeldijkse volkszanger Koos Janssen met 'Eerst Effe Naar M'n Duiffies', dat vorig jaar op nummer 5 binnenkwam. De hoogste nieuwe van dit jaar, eveneens op de vijfde plaats, komt van de Maasdijkse organisatoren van het jaarlijkse Spektakelfeest. Onder de gelegenheidsnaam VET maakten zij, met inbreng van D!K-zanger Rob Hofstede, het nummer Foys (Friends of Young Spektakel). Het gaat hier om een bewerking van de aloude discoklassieker Boys van de Italiaanse zangeres Sabrina.

De WOS 50 omvat uitsluitend nummers die door streekartiesten zijn opgenomen of de streek als onderwerp hebben. Er zijn dit jaar in totaal ruim 2.900 stemmen uitgebracht.

De complete lijst is te zien op: www.wos.nl/50