Oliebollenbakkers hard aan het werk voor gouden bol
De oliebollenbakkers in onze regio zijn deze dagen vroeg uit de veren om zoveel mogelijk gouden bollen te bakken. "Om 5.00 uur beginnen we met deeg maken en we gaan de hele dag door", vertelt Erwin Scholtes van de gelijknamige bakkerij. Sommige bakkerijen hebben het keurmerk 'Bekroond met Goud', andere kiezen ervoor om hier niet aan mee te doen.
Het 'Bekroond met Goud' keurmerk is een campagne van het Nederlandse Bakkerij Centrum. "Iedereen mag het op zijn eigen manier doen, maar wij hebben het keurmerk niet nodig want er worden genoeg bollen verkocht", vindt Scholtes, die zelf niet meedoet aan de campagne.
Bakkerijen die producten bekroond willen hebben dienen een verzoek in bij het NBC, en betalen vervolgens voor onder andere de bemonstering van de producten en de voorrijkosten. Als de producten aan de beoordelingseisen voldoen, krijgen de bakkers promotiemateriaal zoals stickers en het beoordelingsrapport.