Archief
CDA

CDA

Albert Abee voorgedragen als opvolger Karin Zwinkels

Albert Abee is door CDA Westland voorgedragen als nieuwe wethouder voor de gemeente Westland. Als de gemeenteraad met zijn voordracht instemt, neemt hij de lege plek in het college van B en W in van Karin Zwinkels, die eind november is opgestapt.

Abee (64 jaar) is momenteel wethouder in de gemeente Lansingerland met onder andere glastuinbouw, greenport en duurzaamheid in zijn portefeuille. De portefeuilleverdeling binnen het Westlandse college blijft ongewijzigd. Abee zal dus verantwoordelijk zijn voor onder andere economische zaken, greenport, kennis & innovatie, kust & recreatie en arbeidsmigratie. Het dossier huisvesting arbeidsmigranten behoort daarmee tot zijn portefeuille.

De geboren Rotterdammer is een ervaren bestuurder. Van 1993 tot 2006 maakte hij deel uit van het college van B en W in Zwijndrecht, waarvan het grootste deel ook als loco-burgemeester en een periode als waarnemend burgemeester. Van 2006 tot 2014 was hij zelfstandig ondernemer, waarna hij in 2014 aantrad als wethouder in Lansingerland.

Categorieen:
WestlandPolitiek