Archief
CDA

CDA

Albert Abee: Glastuinbouw heeft mijn hart veroverd

Albert Abee (64), beoogd opvolger van Karin Zwinkels als wethouder van Westland, ziet uit naar wat zijn nieuwe functie lijkt te worden. Belangrijk voor hem is, zo zegt hij tegen de WOS, dat hij glastuinbouw in zijn portefeuille krijgt: "Glastuinbouw heeft mijn hart veroverd."

Abee, die nu ook glastuinbouw in zijn portefeuille heeft in zijn functie als wethouder voor de gemeente Lansingerland, wil snel aan de slag, maar op welke termijn kan hij nog niet zeggen. "Ik wil de zaken hier in Lansingerland goed afhechten." Hij verwacht dat dat niet al te lang zal duren.

Verhuizen naar Westland gaat Abee overigens niet. "Nee, ik kom hier halverwege de periode, dus daar is geen sprake van. Ik zal woonplaatsontheffing moeten krijgen." Ook in Lansingerland, waar hij ruim vijf jaar wethouder was, woonde hij niet en kreeg hij woonplaatsontheffing. Abee woont in Hendrik-Ido-Ambacht.

CDA Westland heeft Abee benaderd om Zwinkels op te volgen. Daarbij blijft de portefeuille (onder andere economische zaken & Greenport) ongewijzigd. Zwinkels stapte eind november op, omdat er een onoverkomelijk verschil van inzicht is ontstaan met haar fractie over uiteenlopende onderwerpen.

Categorieen:
WestlandPolitiek