Archief
Eerste zet wethouder Schrederhof bij Georgiev -rechts- en Van IJzendoorn  foto Yvonne de Witt

Eerste zet wethouder Schrederhof bij Georgiev -rechts- en Van IJzendoorn foto Yvonne de Witt

Topdamtoernooi zonder remises bij Velo

Deze zaterdag wordt bij Velo in Wateringen de tweede dag gehouden van een bijzonder, internationaal getint, damtoernooi met deelname van onder anderen de lokale favoriet Martijn van IJzendoorn. Het toernooi is bedoeld om vernieuwingen in de damsport te bevorderen.

Kenmerk van dit toernooi is dat er geen remises zijn toegestaan. Eén van de doelstellingen is namelijk de beteugeling van het in de praktijk (te) grote aantal remises tussen topspelers. De nieuwe stichting Dampromotie wil laten zien dat het anders kan.

Deelnemers aan het driedaagse toernooi zijn de Rus Alexeï Tsjizjov, tienvoudig wereldkampioen, zijn landgenoot Alexander Georgiev, regerend wereldkampioen, Jan Groenendijk uit Wageningen (vierde op het jongste WK) en Wateringer Martijn van IJzendoorn (zesde op het WK).

Het toernooi begon vrijdag in Delft, waar wethouder Karin Schrederhof de eerste zet deed. Deze zaterdag is de voortzetting in het Velo-complex in Wateringen, tussen 11.00 en 16.30 uur. Zondag is de laatste dag in Delft.

De vier toppers spelen elke dag drie ronden rapid, partijen van elk 20 minuten +15 seconden per zet. Grootst mogelijke uitslag is 12-0 en de kleinste 6-4. Remise is dus niet mogelijk.

Uitslagen Toptoernooi-zonder-remises op vrijdag:

Ronde 1: Georgiev - Van IJzendoorn 4-6, Groenendijk - Tsjizjov 6-4;

Ronde 2: Tsjizjov - Georgiev 12-0, Van IJzendoorn - Groenendijk 6-4;

Ronde 3: Georgiev - Groenendijk 1-9 , Van IJzendoorn - Tsjizjov 1-9.

Stand: 1. Tsjizjov 25, 2/3. Georgiev en Van IJzendoorn 13, 4. Groenendijk 11.

Categorieen:
WateringenSport