Archief

Petitie voor keuzevrijheid kleding bij gymles

Een leerling van ISW Hoogeland in Naaldwijk is tijdens de kerst een petitie gestart om vrijheid bij de gymkleding te bereiken. Iedere leerling zou zelf moeten kunnen beslissen over korte of lange broek en korte of lange mouwen. De petitie heeft inmiddels meer dan 4.000 ondertekenaars uit het hele land en ook uit Belgiƫ.

"De laatste jaren hebben leerlingen problemen gehad met de kleding die zij moeten dragen tijdens de gymles. Wij hebben hierover gevraagd bij de docenten, waarop wij vage antwoorden kregen. Wij hebben een verzoek naar onze school om de kledingkeuze tijdens gym uit te breiden", stelt Nasra Ali Abdurahman.De regel is nu dat iedereen tijdens de gymles een korte broek en een shirt met korte mouwen draagt. Een heleboel leerlingen zouden het hier niet mee eens zijn, aldus de initiatiefneemster. Zij vindt dat iedereen zich goed zou moeten voelen tijdens de gymles in de kleding die hij/zij draagt.

Reactie ISW

In een reactie stelt de school, dat er geen actuele aanleiding is voor de petitie. Het kledingbeleid bij de gymnastiek geldt al jaren, ISW-breed. Het is wel bekend dat de initiatiefneemster een uitgesproken mening heeft over de kledingvoorschriften. De school wijst er op, dat bij het gymmen in de zaal een korte broek en korte mouwen het veiligst zijn bij bepaalde oefeningen.

Categorieen:
NaaldwijkAlgemeen