Archief
Goudsteen

Goudsteen

Gerenoveerde Goudsteen krijgt verwijzing naar geschiedenis

De renovatie van de kademuur van de Goudsteen in Maassluis start op 13 januari. Bij deze opknapbeurt wordt rekening gehouden met de bijzondere geschiedenis van de Goudsteen. De kade verkeert al vanaf 2010 in slechte staat, maar pas dit jaar is er een oplossing gevonden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden halverwege april afgerond.

Ook wordt de aangrenzende bestrating opnieuw aangelegd. Die zal dan één geheel vormen met het wegdek van de rest van de binnenstad. Een deel van het wegdek zal worden belegd met kinderkopjes. Dit is een verwijzing naar de tijd dat de Goudsteen deel uitmaakte van Napoleon's geplaveide Rijksstraatweg nummer 4.

Omdat er maar beperkt de ruimte is in het gebied en winkeliers en woningen zo min mogelijk overlast mogen ondervinden, wordt er niet geheid bij het opknappen van de fundering. In plaats daarvan wordt er geboord tot 22 meter diep. Dit zou voor minder trillingen en geluidsoverlast moeten zorgen.

Eerder dit jaar zijn er al voorbereidingen getroffen voor de werkzaamheden. Zo is er in januari onderzocht of er eventueel explosieven uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig waren in het water van de Goudsteen.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen