Archief

Sloopbesluit voor laatste Zaneveldflat op zijn vroegst in 2024

Het gaat nog wel even duren voordat de twee hoogbouwflats aan de Burgemeester Zaneveldstraat in Maassluis tegen de vlakte gaan. Dat blijkt uit een brief over de prestatieafspraken met de sociale verhuurders van wethouder Sjoerd Kuiper aan de Maassluise gemeenteraad. Over de laatste flat wordt op zijn vroegst in 2024 een sloopbesluit genomen.

De bewoners van de laatste twee Burgemeester Zaneveldflats hebben in 2011 al te horen gekregen dat deze in ieder geval niet voor 2021 zouden worden gesloopt. Wel bestaan er al jaren plannen om de flats te slopen, net als vele andere flats die in de Burgemeesterswijk stonden. Maar omdat wethouder Kuiper er voor wil zorgen dat het aanbod sociale huurwoningen op peil blijft, wacht hij met de sloop totdat er genoeg vervangende woningen zijn.

Inmiddels zijn bewoners van de flat aan de kant van de Westlandseweg geïnformeerd over het feit dat het sloopbesluit voor de eerste flat op zijn vroegst in 2022 wordt verwacht. Over de flat aan de kant van de Doctor Jan Schoutenlaan wordt pas op zijn vroegst in 2024 een sloopbesluit genomen. Met het slopen van de flats en het bouwen van nieuwe woningen op die plek wordt de herstructurering van de Burgemeesterswijk afgerond.

Categorieen:
Maassluis Politiek