Archief

De WOS vanaf 6 januari in HD te bekijken

De WOS zendt vanaf 6 januari 2020 in HD-kwaliteit uit bij Caiway. Daarmee komt een langgekoesterde wens uit voor de omroep. Al geruime tijd zijn de WOS programma's in HD-kwaliteit te zien op de website. Tot op heden werd de zender nog niet in HD doorgegeven bij kabelmaatschappijen, maar daar komt dus verandering in.

Bijzonder is dat de WOS de eerste van alle lokale en regionale omroepen bij Caiway is, die in hoge kwaliteit wordt uitgezonden. Op die manier komen de beelden die door de omroep worden gemaakt nog beter tot hun recht en zien de programma's er nog een stuk beter uit.

Gevolg is wel dat de zender niet meer in lagere kwaliteit te zien is. Een kleine groep kijkers die nog geen HD-tv of HD-ontvanger heeft, kan de WOS dus mogelijk niet meer zien bij Caiway. Om na te gaan of jij de WOS na 6 januari nog kunt ontvangen, is er een speciale pagina in het leven geroepen: WOS.nl/HD

Teletekst

Nu de WOS per 6 januari in HD wordt uitgezonden, is de omroep ook gedwongen die dag afscheid te nemen van teletekst. Het aanpassen van de teletekstcomputer naar HD wordt een dusdanig kostbare onderneming, dat besloten is daarmee te stoppen.

Voor kijkers die een abonnement hebben bij Bij KPN, Ziggo, Telfort, XS4All of T-Mobile blijft de WOS voorlopig te zien in de standaard kwaliteit.

Categorieen:
Algemeen