Archief
Rinka Duijndam

Rinka Duijndam

Wereldkampioen Duijndam: Leef een soort droom

Rinka Duijndam kan op sommige momenten nog altijd niet geloven dat het Nederlands dameshandbalteam zondag daadwerkelijk wereldkampioen is geworden. Dat zegt de tweede keepster van Oranje in een nieuwe uitzending van WOS Sport, die vanaf donderdagavond te zien is bij de WOS.

Nederland versloeg tijdens het WK in Japan Spanje in de slotseconden en werd daarmee wereldkampioen. "Het was een bizar einde met die penalty en toen was er bij veel meiden vooral ongeloof", zegt de 22-jarige Wateringse die haar twee grote toernooi beleefde. Het besef moet er bij haar ook nog komen. "Je leeft een soort droom. Ik ben bang dat iemand me wakker maakt en zegt: 'geintje'."

Hoewel Duijndam maar weinig speelminuten maakte in de finale, kijkt ze toch tevreden terug. "Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze in de WK-finale een strafworp hebben tegengehouden?!"

Als wereldkampioen is Nederland nu automatisch geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Daarmee lijkt Oranje ook de favoriet voor het goud. Duijndam: "Dat durf ik bijna niet te zeggen hoor, je legt je daarmee wel heel veel druk op."

In WOS Sport blikt presentator Stefan van Eijk met Duijndam en analist Leo de Jong uitgebreid terug op het afgelopen wereldkampioenschap en wordt ook nog kort stilgestaan bij de komende Olympische Spelen. Het programma is vanaf donderdagavond 19.10 uur elk half uur te zien bij de WOS.

Categorieen:
WateringenSport