Archief

Verzekeraar keert miljoenen uit aan FloraHolland na fraude-incident

Royal FloraHolland in Honselersdijk krijgt de miljoenen die het is verloren door diefstal van een voormalig medewerker definitief terug. De verzekeraar keert het gehele bedrag uit, zo meldt de bloemenveiling.

Een 28-jarige medewerker uit Den Haag verduisterde in negen maanden tijd in totaal 4,3 miljoen euro. De man was werkzaam op de financiƫle afdeling van de bloemenveiling in Honselersdijk. Uit forensisch onderzoek bleek dat misbruik was gemaakt van de handelingsruimte die bij de functie van de dader hoorde. Hiervoor was specifieke kennis nodig van het financiƫle systeem. De rechtbank veroordeelde de man eerder tot een celstraf van twee jaar.

"De diefstal heeft grote impact gehad. Zelf was ik diep geraakt en ook binnen de organisatie was de schok groot", zegt bestuursvoorzitter Steven van Schilfgaarde. "Dat gold ook voor onze kwekers. Je hoopt altijd dat dit je niet overkomt. Ik ben dan ook blij dat we voor het einde van het jaar het dossier kunnen sluiten."

Binnen de veiling zijn de processen en procedures verder aangescherpt, waarmee Royal FloraHolland hoopt dat dit soort incidenten in de toekomst niet meer voorkomen.