Archief
WOS

WOS

Kinderen vieren kerstgedachte, halen geld op voor KiKa

Groep acht van daltonbasisschool de Driekleur in 's-Gravenzande kan vrijdag met een voldaan gevoel beginnen aan de kerstvakantie. Samen hebben zij 756,75 euro opgehaald voor Stichting KiKa. De klas heeft zelf de acties bedacht en de hele week konden ouders en leerlingen activiteiten doen en artikelen kopen in het klaslokaal.

De leerlingen hebben het idee gebaseerd op het voormalige glazen huis van 3FM. Iedereen kon acties bedenken en die zelf uitwerken. "Je zag dat de ondernemende mensen naar voren kwamen, en mensen die creatief talent zoals tekenen en schilderen hebben", vertelt locatieleider Ingrid Zuidgeest.

Een van de leerlingen had zijn eigen loterij gemaakt. "Ik ging langs bij allemaal winkeliers en heb gevraagd of die me wilden sponsoren, daarna heb ik 171 loten verkocht", vertelt hij. Twee van zijn klasgenoten verkochten zelfgemaakte armbandjes en weer anderen schminkten kinderen voor 50 cent. "Maar er werden ook bloemen en planten verkocht, zoals dat hoort in het Westland", lacht Zuidgeest.