Archief
sirobi via Flickr CC

sirobi via Flickr CC

Kiki Bertens wil naar Olympische Spelen

Kiki Bertens heeft haar keuze gemaakt. Ze wil in 2020 voor Nederland uitkomen op de Olympische Spelen in Tokio. Dat heeft ze gemeld aan tennisbond KNLTB. Ze keert tevens terug in het Fed Cupteam, dat op 7 en 8 februari in Den Haag speelt tegen Wit-Rusland.

De 28-jarige voormalig Wateringse twijfelde de afgelopen tijd openlijk over haar deelname. Meedoen in Tokio zou haar punten kosten op WTA-toernooien waar ze in die periode niet in actie kan komen. Bovendien moest ze minstens één keer meedoen met de Fed Cup en daardoor minder thuis zijn. Inmiddels weet ze het zeker: "Ik heb alles afgewogen en mijn keus gemaakt om voor Nederland uit te komen in de Fed Cup en de Olympische Spelen", zegt ze op de website van de KNLTB.

Naast Bertens is ook Arantxa Rus uit Monster geselecteerd voor het Fed Cupteam voor de wedstrijd op Sportcampus Zuiderpark. De selectie bestaat daarnaast uit Lesley Pattinama Kerhove, Indy de Vroome en Demi Schuurs. In Den Haag staat een plaats in de finale van de Fed Cup op het programma.