Archief
Twitter Yvonne de Water

Twitter Yvonne de Water

Wolvarkens in Westland moeten droge plek krijgen

De veelbesproken wolvarkens in Westland stonden op twee van de drie locaties niet droog, terwijl dat wel zou moeten. Dat stelt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na een controle. Eigenaar Pieter Dekker heeft nu een dag de tijd gekregen om dat alsnog te regelen op de betrokken locaties of ze te verhuizen naar een andere locatie.

De locaties die niet goed zijn bevonden zijn het veldje rond de watertoren in Naaldwijk en een veldje aan de Nieuwe Vaart in 's-Gravenzande. Het nabijgelegen veld aan de Poelkade voldoet wel aan de eisen van de NVWA. Woensdagmiddag werd duidelijk dat er geen wolvarkens meer staan aan de Nieuwe Vaart en bij de watertoren.

Al een maand lang wordt er geklaagd over de 'te modderige situaties' door dierenliefhebbers. Dekker laat desgevraagd weten nu nog niet te willen reageren. Eerder liet hij weten dat het klopt dat er nu meer water en modder ligt dan normaal. De beesten houden juist van modder, weet Dekker. "Meer dan dit hebben ze eigenlijk niet nodig." Maar de NVWA is dat dus niet met hem eens.

Yvonne de Water van Team Dierenacties Westland noemde een maand geleden de huidige situatie van de varkens 'te gek voor woorden'. "Wij hebben de dierenpolitie en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit ingelicht, maar de autoriteiten ondernemen geen actie." Tot nu dus.